"Lead generation & lead nurturing; 

hoe pak ik het aan?"

Ja, stuur mij deze download

Deel dit

whitepaper

#Webpower

Download over leadgeneratie & leadnurturing:

Hoe pak ik het aan?

Iedere verkoop begint met een lead. Hoe beter een organisatie in staat is nieuwe leads te genereren, hoe hoger de omzet zal zijn. Het gaat bij leadgeneratie niet alleen om de kwantiteit van leads, maar ook om de kwaliteit. Het verhogen van de kwaliteit van de leads gebeurt tijdens een proces dat we leadnurturing noemen. Deze whitepaper beschrijft op hoofdlijnen het leadgeneratie en -nurting proces.

Stem kanalen op elkaar af

Lead generation en lead nurturing zijn belangrijk voor alle organisaties: groot en klein, B2B en B2C, productiebedrijven en dienstverleners. Het end-to-end proces bestaat uit vele onderdelen – van content marketing en pay-per-click advertising tot social media en e-mailmarketing. Het is de kunst om die vele radartjes optimaal op elkaar te laten aansluiten, zodat je de juiste persoon op het juiste moment informeert met de juiste boodschap. Ondersteuning door e-mail marketing automation is hierbij onontbeerlijk.

En verder:

  • Werk samen met sales.
  • Wees relevant op het juiste moment.
  • Definieer wat je onder een lead verstaat en zorg ervoor dat dit binnen de organisatie door zowel marketing als sales wordt gedragen.
  • Bepaal hoe je die leads gaat benaderen.
  • Richt het marketingproces in

In de whitepaper “lead generation & lead nurturing; hoe pak ik het aan” ontvang je meer informatie over bovengenoemde punten.

Stuur mij deze download

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.